Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Irene Adler: Sherlock és Lupin – krimisorozat tiniknek: 3 gyerek, Sherlock, Arsene és Irene izgalmas nyomozásai a svájci Alpok fenséges csúcsai közt.

Berg Judit: Őrzők – Bora arra gyanakszik, hogy az anyukáját elrabolták, mert olyan információ birtokába jutott, aminek nem lett volna szabad kiszivárognia…

Böszörményi Gyula: Rontásűzők – 3 részes – Egy reggel két testvér arra ébred, hogy szüleik valamiféle érthetetlen nyelven beszélnek, az utcán ló vontatta omnibuszok, az égen hatalmas teherszállító léghajók araszolnak, őket pedig a rendőrség egyik leghíresebb nyomozója üldözi, bár nem követtek el semmit.

Christelle Dabos – A tükörjáró – 4 részes sorozat – Ophélie kezével „olvasni” tud a tárgyak történetében, elkerül a Sarkvidék országába, ahol minden más, mint aminek látszik.

Tonke Dragt: 1. Levél a királynak – Útonállók, rég elfeledett városok, rejtélyes idegenek. A 20. sz. legjobb holland ifjúsági könyve, melyért lovaggá ütötték a szerzőt. 2. része: A nagy vadon titkai

Dashner: Tűzpróba, Útvesztő, Halálos hajsza, Árral szemben (14+) – Az útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár, benne különös lények, egy saját szabályok szerint működő másik világ mozgó labirintusrendszerrel.

John Flanagan: A Vadonjáró tanítványa – 5 részes. Will a titokzatos erdőkerülő inasa lesz, aki jártas a láthatatlan helyváltoztatás tudományában.

Timothee de Fombelle: Ágról szakadt Tóbiás; Lilia szeme – A fák ágai közt megbúvó, felejthetetlen liliputi világ tárul elénk.

Frank Márton: Páratlanok, 3 rész.Tizenhárom fiú eltűnik, és egy üres pusztán, végtelen erdők peremvidékén térnek magukhoz. Kik rabolták el őket, és miért?

Peter Freund: Laura és a Fény labirintusa– Aventerra földjén veszélyes varázsitalt kotyvasztottak…

Joachim Friedrich: Amanda és a detektívek – A Felügyelő kiszabadítására felmentő sereg alakul. A csapat: Amanda, a házvezetőnő és a házbeli gyerekek.

Elis Gnone: Fairy Oak – A tündérbarátnők mindent tudni akarnak Bűvös Tölgy falujáról és annak lakóiról.

Gordon: Az alagutak rejtélye – A tizennégy éves Will minden szabad percét ásóval és lapáttal a kezében a föld alatt tölti, édesapja társaságában, aki egy napon nyomtalanul eltűnik. Will a barátjával, Chesterrel indul a keresésére…

John Green: Papírvárosok – középiskolások élete, ragyogó szellemesség, izgi kaland…

  • Csillagainkban a hiba – mélyenszántó, vakmerő és kíméletlen mű, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem birodalmában.
  • Teknősök végtelen sora – Élethosszig tartó barátság, akaraterő, próbatételek.

Jacob Grey: Vadak – 2 kötet, fantasy, egy varjak által nevelt fiú a nagyvárosban.

Hawking: George és az ősrobbanás – Lenyűgöző tények a világegyetemről, 3 kötet, száguldás a végtelen űrben, bolygók közelről, aszteroidaviharok.

Huszti Gergely: Mesteralvók hajnala – A tizenhét éves Milán egy spam üzenet nyomába ered, ami nem várt következményekkel jár, egy mágikus világban találja magát…

P. B. Kerr: A lámpás gyermekei – Az Ekhnaton-kaland – John és Philippa Gaunt egy ősi dzsinndinasztia modern kori leszármazottai, ennek megfelelően mindenféle varázserővel, különleges képességekkel lettek megáldva.

Kertész Erzsi: Panthera – A hógömb fogságában – Egy hegy, egy csapat gyerek, egy portás néni, egy kutya, és az Átméretező szerkezet.

Kertész Erzsi– Berg Judit : A négy madár titka, Az óra rejtélye (10–14 éveseknek)– Két népszerű szerző első közös kalandregénye, mely izgalmasan ötvözi a Rumini és a Panthera sodró erejét.
Legyen ez a könnyen olvasható, fordulatos könyv az első detektívtörténeted!

Rick Riordan: A 39 kulcs 1-10. rész – A csontlabirintus – Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a családod hatalmas, és erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában?Angie Sage: Mágia – Septimus Heap sorozat – Képzeletgazdag történet, egy olyan világba repít, melyet soha nem akarsz majd elhagyni.

Tékiss Tamás: Samu sejti – „Nem azért nem szólok hozzá, ha felnőttek kérdezgetnek, mert nem tudom szavakba önteni az érzéseimet, hanem azért, mert a felnőttek egyszerűen nem vesznek minket komolyan, és nem tudják megtartani a titkainkat.”

David Walliams: Gengszter nagyi – Az unalmas nagyiról kiderül, hogy vannak titkai, és nem is akármilyenek!

Wéber Anikó: Az ellenállók vezéreA várban álló fa gyökerei a történelem mélyére vezetnek, vissza a 19. sz.-ba, Pest-Budára…